Preventiemedewerker  

okt 9, 2024 | Nieuws, Vacatures

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger, die binnen de organisatie de functie van Preventiemedewerker op zich wil gaan nemen voor c.a. 4-8 uur per week. In deze rol draag je bij aan de veiligheid en het welzijn van zowel vrijwilligers als medewerkers. Dit is een cruciale positie, omdat we ons inzetten voor een veilige en gezonde werkomgeving, wat essentieel is voor de continuïteit van ons vrijwilligerswerk. Daarnaast willen we blijven voldoen aan de wettelijke eisen op het gebied van arbeidsomstandigheden en de groeiende verantwoordelijkheid binnen onze organisatie. 

Dit zijn wij

Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe voorziet zo’n 800 huishoudens, waarvan 1000 kinderen van een voedselpakket en boodschappen in Nijmegen, Elst en Zetten. Met ongeveer 280 enthousiaste vrijwilligers helpen we mensen met voedsel en gaan we voedselverspilling tegen.

Dit ga jij doen

  • Adviseren van het bestuur en de coördinatoren over te nemen maatregelen voor een goed arbeidsomstandighedenbeleid. 
  • Zowel gevraagd als ongevraagd advies geven aan medewerkers, management en het bestuur. 
  • Schriftelijk rapporteren over gemelde ongevallen, bijna-ongevallen, gevaarlijke situaties en de genomen maatregelen. 
  • Zorgdragen voor de implementatie van bovengenoemde maatregelen. 
  • Coördineren van cursussen gericht op veiligheid en preventie.

Dit ben jij

  • Je bent enthousiast over de bijdrage die je kunt leveren aan het werk van de Voedselbank. 
  • Je hebt ervaring met bovenstaande werkzaamheden en vindt het leuk om samen met het management te werken aan een veilige werkomgeving voor onze medewerkers. 

Natuurlijk zorgen wij voor een gedegen inwerkperiode. Daarnaast is er de mogelijkheid om via Voedselbank Nederland een cursus te volgen voor preventiemedewerker, mocht je deze nog niet gevolgd hebben. 

Geïnteresseerd? 

Ben jij degene die deze rol zou willen gaan vervullen dan ontvangen wij graag een korte motivatie via vrijwilligerszaken@voedselbanknijmegen.nl